Openbaar vervoer

De preventieve inzet van camerasystemen heeft tot doel, het vergroten van de veiligheid van het personeel, de reizigers en alle overige mensen en middelen die aan uw zorg wordt toevertrouwd.

Veiligheid voor zowel passagiers als chauffeur

Op stadsbuslijnen, waar de enige autoriteit aan boord meestal de chauffeur is, is het moeilijk om een ​​hoog niveau van veiligheid te handhaven.

Bewakingscamera’s helpen dit probleem op te lossen. Het dient als afschrikmiddel om criminele activiteiten en ongepast gedrag te voorkomen. Tevens zorgt een camerasysteem bij passagiers en de chauffeurs een extra gevoel van veiligheid en kan het ook waardevol bewijs leveren tijdens een strafrechtelijk onderzoek.

Voordelen van een camerasysteem
De aanwezigheid van onboard beveiligingscamera’s kan helpen bij het tegengaan en het onderzoeken van onacceptabel gedrag en agressieve uitbarstingen gericht op de chauffeurs.

Handhaven van de regelgeving – Busregels en voorschriften zijn gemakkelijker te handhaven met een tweede set ogen.

Voorkom diefstal – De  beveiligingscamera’s fungeren als preventieve maatregel tegen daden van diefstal , vandalisme of geweld.

Ontmoedigen geweld – De onvoorspelbare aard van busreizigers gedurende de dag kan soms leiden tot gewelddadige incidenten.

Fleetview onboard camera’s en recorders zijn speciaal ontworpen voor discreet en efficiënt toezicht in treinen, metro’s, bussen en voertuigen van hulpdiensten. Deze robuuste camera’s zijn bestand tegen tegen stof en water. Ook kunnen ze zware omstandigheden zoals trillingen, schokken, stoten en temperatuurschommelingen weerstaan.